Cant add IR devices

#1

Hello, every time i try to add an IR device i get stock in “Please Wait” and nothing happens. using itach port 3 (Blaster). have tried guided setup and manual setup…

0 Likes

#2

What firmware are you using?

There were previous problem as you describe with older firmware versions.

Also, it may assist to describe you actions and at what step it is stalling.

0 Likes

#3

hi Brientim, im running 1.6.641, a soon as i hit Guided setup or Manual Setup i get stock at “Please wait”

0 Likes

#4

Why don’t you just use Lua code to communicate directly with the iTach in scenes? Or you can use an app that support direct integration with iTach not through a VERA plugin like ControlCube (I am the developer of this app).

0 Likes

#5

One reason for Vera integration is to be able to create scenes / automate certain situations with the ir devices and zwave devices.

As for the poster’s issue. You are on UI6 which is fairly new and not many advanced people are using. It could very well contain bugs. I would contact MCV for assistance.

  • Garrett
0 Likes

#6

Is there a Safe way to downgrade to UI5?

0 Likes

#7

See http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=23161.0 for details.

I had not got to this due to other commitments but I suspect as garret stayed, this is another bug that has been introduced with UI6.

0 Likes

#8

I’m facing “Please Wait” problem too with UI6. Does anyone have a solution for that besides downgrading?

Also, reading the post mentioned above (http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,23161.0.html), it seems downgrading to UI5 is not safe.

0 Likes

#9

Yes, try logging into the getvera.com website. It has been reported to fix this issue.

  • Garrett
0 Likes

#10

I’m talking about the waiting message that appears when I try to add an IR device (guided or manual setup). Using getvera.com to login will not fix this.

0 Likes

#11

I apologize, I was mobile when reading and posting on the forum. I accidentally overlooked the subject.

  • Garrett
0 Likes