Vera plus controller help

Hello
I have controller Vera plus
I have a problem with the temperature display.
Only the text temperature is displayed instead of the numeric value.
Can you help me ??
Well thank you

Hi Martin,

I do not have a direct solution to your problem, but it may help others help you if your identify the make and model of the temperature measuring devices that you are having problems with as well as the firmware version your Vera plus is running.

I have two temperature measuring devices on my Vera plus, one in a z-wave device and the other in a a zigbee device. Both devices have multiple sensors. When I look at the device settings for the temperature sensors, Advanced >, Params tab both list (amongst a lot of others) the following parameter values :-

device_type = urn:schemas-micasaverde-com:device:TemperatureSensor:1
device_file = D_TemperatureSensor1.xml
device_json = D_TemperatureSensor1.json
category_num = 17
category_num = 0

It may be useful to check what the parameter values you have for each of the two temperature sensors you have and share the values currently shown on your Vera plus.

I have everything set up like you.
In the item variables I can see what value is the measured temperature

Hi Martin, what is the make and model of your sensor and also the firmware version?

Have the correct values been shown previously? If so, what has changed?

Sometimes I find that I have needed to uninstall devices, and then re-install them, to get some functionality working. Fortunately, this hasn’t happened too often!

Best Home Automation shopping experience. Shop at getvera!

© 2020 Vera Control Ltd., All Rights Reserved. Terms of Use | Privacy Policy | Forum Rules